MISSA INTE VÅRA PROVNINGAR!

ÖVER 30 GOTLÄNDSKA PRODUCENTER

PLOCKA IHOP DIN OSTBRICKA!

Ost

Lokala ostar samt egen lagring och hela Europa representerat i våra diskar.

slider02

Visar 1–9 av 32 resultat

Blå Kornblomst Eko

Dansk blåmögelost på ekologisk komjölk Krav med vegetabilisk löpe. En populär krämig Dansk som har blivit ett alternativ till St Agur World Champion, Super Gold

Läs mer...

Boltjärn Blå

Blåmögelost från Strömmens mejeri i Ånge Medelpad. Fårmjölksost som inte går att motstå. Roquefort har fått en svensk konkurrent

Läs mer...

Comté

Frankrikes Nationalost kan man säja. Utländsk hårdost av opastöriserad komjölk. Denna har fått högsta poäng av Ostmästarna. 18 månader eller 24 månaders lagrad.

Läs mer...

Crottin de Chavignol

Crottin de Chavignol är en fransk getost gjord på opastöriserad mjölk av get, från regionen Centre (också kallad Val-de-Loire). I området omkring Sancerre och Sainte-Gemme-en-Sancerrois brukar man dricka vitt Sancerre-vin till osten, eller möjligtvis rött…

Läs mer...

Délice de Bourgogne

Vitmögel triple creme, man tillsätter grädde och plötsligt har den mest kräsna fått en favorit. Avnjutes med jorgubbar och Champagne tex

Läs mer...

Emmentaler AOP

Denna opastöriserade jätteost på omkring 100 kg är uppkallad efter Emmental-dalen i kantonen Bern i Schweiz. Den är grottlagrad i ca 24 månader. Minsta mjölkåtgång är 900 liter per ost. Smaken är söt med nötig…

Läs mer...

Getost Svart Hommage

Getost Svart är en holländsk hårdost på getmjölk. Mycket uppskattad bland våra kunder. Har ibland en konsistens liknande parmesan. Kom ihåg Hommage, annars får Du en helt annan ost.

Läs mer...